IJsthee

Je hebt verschillende manier om de heerlijkste zelfgemaakt ijsthee te maken. Hier onder wat recepten

shockbrew

Met een shock brew maak je razendsnel een verkoelende ijsthee. Zet de thee zoals je altijd doet, maar gebruik alleen de helft van het water. Voor het water dat je nu 'tekort' komt gebruik je ijsblokjes. Als je het lastig vindt om een inschatting te maken van de hoeveelheid ijsblokjes die je nodig hebt, kun je een keukenweegschaal gebruiken: 1 gram ijsblokjes staat gelijk aan 1 ml water. Doe de ijsblokjes in een kan en schenk de warme thee eroverheen.

Coldbrew

De meeste makkelijke manier om zelf ijsthee te maken is door middel van coldbrew. Je hoeft hiervoor geen ingewikkeld recept te volgen, maar enige planning is wel vereist. De ijsthee moet namelijk een nachtje in de koelkast trekken.

Bij een cold brew ga je uit van 10 gram thee op 1 liter water. Doe de thee in een kan en vul hem met water. Daarna zet je deze in de koelkast en dan is het een nachtje wachten tot je ijsthee klaar is.

 

Icebrew

De icebrew methode zeer makkelijk wanneer je kleine kopjes ijsthee wilt drinken, maar je moet wel even wachten. Je bedekt de bodem van een klein theepotje (met ca. 350 ml inhoud) met theeblaadjes en vult hem op met crushed ijs. Daarna laat je het ijs bij kamertemperatuur smelten.

 

Chilled brew

De perfecte chilled tea maak je met de chilled zetmethode. Hiervoor zet je een sterke thee, met ongeveer 15% meer thee dan je normaal gesproken doet. Laat de thee afkoelen en schenk hem daarna in een glas dat gevuld is met ijsblokjes.

 

 

• 230 ml China Golden yunnan 

• 2 perzik

• 1 limoen

• 2 steeltjes munt of caramel siroop

• 120 gr ijsblokjes

Bereidingswijze

Zet met 230 ml water je China Golden yunnan thee sterker dan je normaal gesproken doet en laat hem afkoelen. Snijd in de tussentijd de perzik in stukjes. Doe Perzik en een uitgeperste limoen samen met de munt in de blender en meng dit goed door elkaar. Voeg de afgekoelde thee toe en meng het opnieuw. Vul een shaker met ijsblokjes, schenk het mengsel erbij en schud alles goed door elkaar. Schenk de ice tea door een zeef uit in de glazen. Versier het glas met een schijfje limoen.

 

thee Cocktail

 

Nog opzoek naar een heerlijke cocktail? 

Hierbij een heerlijk recept.

 

ti guan yin

3 aarbeien

2 partjes appel

vanille siroop

munt

Maak eerst thee op de shockbrew recept.

Daarna plet je goed het fruit met de munt.  Vul een shaker met ijsblokjes, vanille siroop en het mengsel erbij en schud alles goed door elkaar. Schenk de cocktail door een zeef uit in de glazen. Oelala 

Sorteer op
  • Recepten over thee
    Recepten over thee

    De lekkerste recepten met thee of thee in de hoofdrol.

    Natuurlijk hebben we ook ons thee kook boek theetastisch met al onze recepten

Aanbieding

Pina Colada € 2,00 € 1,75
© 2020 De Silveren Peer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel