Witte thee dankt zijn naam aan de fijne witte donshaartjes waarmee de blaadjes, vroeg in het seizoen, zijn bedekt.

Witte thee is de minst bewerkte thee van alle soorten en is van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De witte thee wordt met de hand geplukt per  "2 leaves and a bud" (2 blaadjes en de knop). Het bewerkingsproces gebeurt zeer zorgvuldig en voorzichtig omdat de bladeren niet mogen kneuzen. Bij kneuzing vindt er oxidatie plaats en dat is bij witte thee uit den boze.

Na de pluk worden de bladeren voorzichtig verspreid en gedroogd. Wanneer het vocht in de bladeren tot de helft is gereduceerd, worden de theebladeren voorzichtig verder gedroogd in een wok of oven.

Doordat witte thee het minst bewerkt is van alle theesoorten, bevat deze ook meer antioxidanten. 

In witte thee zoals de meeste mensen denken zitten ook gewoon theeine.

Zet de thee op 70 graden. Anders wordt de thee erg bitter en heeft het erg zwaar. Heb je alleen witte thee met alleen "buds" (knoppen dus) dan kan je deze wel op 100 graden zetten.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op.

Aanbieding

© 2020 De Silveren Peer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel