Over uw thee:

  • Witte thee dankt zijn naam aan de fijne witte donshaartjes, waarmee de blaadjes vroeg in het seizoen zijn bedekt. Witte thee is de minst bewerkte thee van alle verschillende theesoorten en is van uitzonderlijke kwaliteit. De witte thee wordt per hand geplukt met "2 leaves and a bud" (2 blaadjes en de knop). Het bewerkingsproces gebeurt zeer zorgvuldig en voorzichtig omdat de blaadjes niet mogen kneuzen. Bij kneuzing vindt er oxidatie plaats, iets wat bij Witte thee uit den boze is.
  • Na de pluk worden de blaadjes voorzichtig versprokeid en gedroogd. Wanneer het vocht in de bladeren is gehalveerd, worden de theeblaadjes verder gedroogd in een oven of wok.
  • Doordat Witte thee de minst bewerkte theesoort is bevat deze de meeste antioxidanten, welke erg gezond zijn voor uw lichaam. In Witte thee zit dan ook gewoon theïne.

Bereidingswijze:

  • Als u alleen blaadjes heeft zet u uw thee met water van 70 °C. Anders wordt uw thee erg bitter. Bevat uw thee alleen knoppen (buds) dan kunt u deze gewoon met kokend water zetten (100 °C).

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

© 2020 - 2021 De Silveren Peer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel