Post gefermiteerde thee ook wel zwarte thee in China genoemd. Post-gefermenteerde thee is een theeklasse met een andere bewerkingsmethode dan de andere theesoorten. Deze thee wordt op dezelfde manier bewerkt als groene thee maar na het drogen komt een extra stap. Fermentatie is een proces dat bewerkstelligd wordt door micro-organismen, een soort compostbewerking. Dit kan wel jaren duren. Door vocht en micro-organismen ondergaat de thee een auto-oxidatie die de geur van de thee verandert en de smaak verzacht. Deze thee zie je vaak ook wel geperst en verpakt. Deze thee is ook wel 1 van de oudste ter wereld en werd vroeger in blokken al vervoerd door een stuk van de midden oosten. Thee, die eerder astringent of bitter was, verandert in een rijke smaak met een rond mondgevoel en plezierige nasmaak. De kleur van de infusie is donker, chocoladebruin. De smaak is aarde-achtig.

Zetadvies: 90-95 graden

Aanbieding

Choco Cookie € 2,20 € 2,00
© 2020 De Silveren Peer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel