Over uw thee:

  • In de door China omringende landen wordt Zwarte thee Rode thee genoemd, een beschrijving van de kleur van de vloeistof. In de Westerse wereld verwijst Zwarte thee naar de kleur van de geoxideerde blaadjes. de naam Rode thee gebruiken wij in het Westen gewoonlijk naar Rooibos.
  • Na de oogst worden de blaadjes eerste geblanceerd door er lucht over te blazen. Dan kan de Zwarte thee op twee manieren gemaakt worden, CTC (theezakje) of orthodox. Hierna worden de blaadjes geoxideerd onder gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Dit proces wordt ook wel 'fermentatie' genoemd, toch vindt er geen fermentatie plaats. Dan worden de blaadjes gedroogd om het oxidatieproces te stoppen en uiteindelijk worden de blaadjes gesorteerd in klassen volgens grootte, meestal door zeven. De thee kan verder gesubklasseerd worden volgens andere criteria.
  • De graad van oxidatie bepaalt de kwaliteit van de thee. Omdat de oxidatie al begint bij het drogen, is de tijd die verstrijkt tussen deze stappen ook een cruciale factor in de kwaliteit van de thee.

Bereidingswijze:

  • Zet uw thee op 90 tot 95 °C.

 

© 2020 - 2021 De Silveren Peer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel