Over je thee:
In de landen rondom China wordt zwarte thee Rode thee genoemd, een beschrijving van de kleur van de vloeistof. In de westerse wereld verwijst zwarte thee naar de kleur van de geoxideerde bladeren. Meestal gebruiken we de naam Rode thee in het Westen naar Rooibos. Na het oogsten worden de bladeren eerst geblancheerd door er lucht over te blazen. Dan kan de Zwarte thee op twee manieren gemaakt worden, CTC (theezakje) of orthodox. Hierna worden de bladeren geoxideerd onder gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Dit proces wordt ook wel 'fermentatie' genoemd, maar er vindt geen fermentatie plaats. De bladeren worden vervolgens gedroogd om het oxidatieproces te stoppen en tenslotte worden de bladeren gesorteerd in grootteklassen, meestal door zeven. De thee kan verder worden onderverdeeld volgens andere criteria. De mate van oxidatie bepaalt de kwaliteit van de thee. Omdat de oxidatie al begint bij het drogen, is de tijd die tussen deze stappen verstrijkt ook een cruciale factor in de kwaliteit van de thee.
Bereidingswijze: Zet je thee op 90 tot 95 °C.