In China omringende landen wordt zwarte thee rode thee genoemd, een beschrijving van de kleur van de vloeistof.  In de Westerse wereld verwijst zwarte thee naar de kleur van de geoxideerde blaadjes. Rode thee verwijst in het Westen gewoonlijk naar rooibos.

Na de oogst worden de bladeren eerste geblanceerd door er lucht over te blazen.

Dan kan de zwarte thee op twee manieren gemaakt worden, CTC (theezakje) of orthodox

Hierna worden de bladeren geoxideerd onder gecontroleerde thempratuur en vochtigheid. Dit proces wordt ook wel 'fermentatie' genoemd, hoewel er geen fermentatie plaatsvindt. De graad van oxidatie bepaalt de kwaliteit van de thee. Omdat de oxidatie al begint bij het drogen, is de tijd tussen deze stappen ook een cruciale factor in de kwaliteit van de thee

Dan worden de bladeren gedroogd om het oxidatieproces te stoppen.

Uiteindelijk worden de bladeren gesorteerd in klassen volgens grootte, meestal door zeven. De thee kan verder gesubklasseerd worden volgens andere criteria.

De thee is nu klaar om verpakt te worden.

Zetadvies: 90-95 graden

Aanbieding

Mother and Child € 2,00 € 1,00
© 2020 De Silveren Peer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel