Paardenbloem kruiden
Artikelnummer: K115Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Thee soort: | Kruiden |
Temperatuur: | 100 graden |
Zettijd: | 4-7 min |
standaard hoeveelheid: | 50 |
Biologisch: | Nee |
van wortel tot bloem zijn paardenbloemen zeer voedzame planten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Paardenbloemgroenten kunnen gekookt of rauw gegeten worden en zijn een uitstekende bron van vitamine A, C en K. Ze bevatten ook vitamine E, foliumzuur en kleine hoeveelheden van andere B-vitamines. Paardenbloemen als groente leveren verschillende mineralen, waaronder ijzer, calcium, magnesium en kalium (1). Paardenbloemwortel is rijk aan het koolhydraat inuline, een soort oplosbare vezel die voorkomt in planten en die de groei en het behoud van gezonde darmbacteriën in je spijsverteringskanaal ondersteunt (2). Paardenbloemwortel wordt vaak gedroogd en er wordt thee van gezet, maar je kunt het ook in zijn geheel eten, net als andere wortelgroenten.