Over uw thee:
- Post-gefermenteerde thee is een theeklasse met een andere bewerkingsmethode dan de andere theesoorten, deze thee wordt in China ook wel Zwarte thee genoemd.
- Deze thee wordt op dezelfde manier bewerkt als Groene thee, maar na het drogen volgt een extra stap.
- Fermentatie is een proces dat bewerkstelligd wordt door micro-organismen, het is een soort compostbewerking. Dit kan wel jaren duren. Door vocht en micro-organismen ondergaat de thee een auto-oxidatie die de geur van de thee verandert en de smaak verzacht.
- Deze thee zie je vaak ook wel geperst en verpakt. De thee is één van de oudsten ter wereld en werd vroeger al in blokken vervoerd door het Midden-Oosten.
- De thee, die eerder astringent of bitter was, verandert in een rijke smaak met een rond mondgevoel en plezierige nasmaak.
- De kleur van de infusie is donker, chocoladebruin. De smaak is aarde-achtig.
Bereidingswijze:
- Zet uw thee op 90 tot 95 °C.